Marine Collageen complex poeder

marine collageen poeder voor een jonge gezonde huid nutri-bel webshop

Wat krijg je als je marine collageen, vitamine C, hyaluronzuur en matcha samenvoegt? Een perfecte mix van ingrediënten die goed zijn voor de huid en nog zoveel meer! Dit poeder is de perfecte aanvulling bij je ontbijt of een smoothie en zorgt voor tal van voordelen.

Gehydrolyseerd marine collageen (type I) is goed voor de huid

Sinds 2021 is collageen hét beauty ingrediënt bij uitstek. In supplementen en crèmes is collageen niet meer weg te denken én sterren zoals Jennifer Aniston houden ervan. Wist je dat er heel wat types collageen bestaan? De oorsprong van de collageen essentieel is qua kwaliteit en werking.

Marine collageen complex poeder bevat gehydrolyseerd collageen waarbij de eiwitten gedeeltelijk afgebroken zijn en daardoor dus sneller door het lichaam worden opgenomen en verteerd.

Er zijn meerdere types collageen bekend, maar de meest besproken zijn; Collageen I, II en III. Collageen type II zit o.a. in het elastisch kraakbeen en zorgt ervoor dat onze gewrichten soepel blijven. Collageen type III zorgt o.a. voor de structuur van onze bloedvaten en weefsels.

Onze Marine Collageen complex bevat in de ingrediënten specifiek Collageen type I, dat is het meest voorkomende collageen van het menselijk lichaam en komt voor in de huid, haar, nagels, botten, kraakbeen, gewrichtsbanden en bindweefsel.

De oorsprong van collageen voor supplementen dierlijk. Plantaardig collageen is eigenlijk geen écht collageen. Het dierlijk collageen is vaak afkomstig van vis of rund. Aangezien de structuur van collageen bij vissen het meest vergelijkbaar is met het collageen in het menselijk lichaam, wordt deze als beste aanschouwd (omdat deze ook weer beter wordt opgenomen door het lichaam). In het geval van ons supplement is de collageen type 1 afkomstig uit viscollageen.

Gezondheidsclaims collageen, specifiek voor de huid;

  • Collageen helpt de huid zijn stevigheid en elasticiteit te behouden.
  • Collageen kan bijdragen aan het behoud van de gezonde functie van gewrichten én helpt gezonde haren en nagels te behouden.

Matcha kan worden gebruikt tegen veroudering van de huid

Matcha betekent in Japan “thee in poedervorm”. Het wordt vaak gelinkt aan de Japanse theeceremonies en is een zeer stimulerende en smaakvolle thee die vaak wordt gebruikt bij het koken. Matcha is afkomstig van de groene thee plant Camellia Sinensis.

Matcha poeder is rijk aan antioxidanten, vitaminen, mineralen en aminozuren. Het is bewezen dat matcha effectief is om huidveroudering tegen te gaan. Het heeft het vermogen om de huid te beschermen tegen UV-geïnduceerde oxidatieve stress. Dankzij de aanwezige antioxidanten zal het ook bijdragen aan een jeugdige huid.

Gezondheidsclaims matcha, specifiek voor de huid;

  • Ten eerste draagt matcha bij aan de elasticiteit van de huid, waardoor het kan worden gebruikt tegen veroudering van de huid.
  • Ten tweede dragen matcha en vitamine C bij tot de instandhouding van de normale werking van het immuunsysteem en beschermen de cellen tegen oxidatieve stress.

Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming

Vitamine C of ascorbinezuur is grondig bestudeerd op vlak van de gevolgen voor huid. Zoals alle antioxidanten kan het helpen bij het beperken van de vorming van vrije radicalen in de huid die wordt veroorzaakt door alles van UV-stralen tot vervuiling.

De verhelderende, verstevigende, verzachtende en verzorgende effecten van ascorbinezuur maken de huid merkbaar meer stralend. Ook is het mild exfoliërend en kan het helpen tegen donkere vlekken en zal het de huid ophelderen zodat (rimpel)lijnen minder zichtbaar lijken.

Zoals te lezen is in de gezondheidsclaim hieronder stimuleert Vitamine C de aanmaak van collageen in de huid. Dat is belangrijk om te weten aangezien bij een gebrek aan vitamine C de collageen niet goed kan worden opgebouwd. Idealiter combineer je dus deze twee ingrediënten altijd 😉

Daarnaast weten we ook dat vitamine C een antioxidant is en dus vrije radicalen zal bestrijden.

Gezondheidsclaims vitamine C, specifiek voor de huid;

  • Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de huid
  • Vitamine C draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress
  • Vitamine C draagt bij tot de regeneratie van de actieve vorm van vitamine E

Hyaluronzuur helpt een jonge huid te behouden

Net zoals bij collageen, neemt de eigen productie van hyaluronzuur af eens we ouder worden. Hyaluronzuur draagt bij aan de veerkracht van de huid en zal zo zichtbaar kleine rimpels corrigeren en de huidpigmentatie ondersteunen.

Zowel hyaluronzuur en collageen zijn cruciaal voor het behoud van de structuur in de huidlagen. Draag zorg voor je huid en vermijd rimpels of een slappe huid door je lichaam te ondersteunen met deze fantastische ingrediënten.

Gezondheidsclaims hyaluronzuur, specifiek voor de huid;

  • Hyaluronzuur helpt een jonge huid te behouden.
  • Hyaluronzuur helpt een goede hydratatie van de huid te behouden.

Marine Collageen complex poeder is geschikt voor iedereen!*

Vanaf dat we de leeftijd van 30 bereiken, verliest onze huid ongeveer 1% collageen per jaar. Na je 50 jaar maakt je lichaam zelf geen collageen meer aan en ook de aanmaak van hyaluronzuur neemt af. Iedereen die wil stralend oud worden, heeft dus baat bij het nemen van ons gehydrolyseerd collageen supplement aangevuld met vitamine C, matcha en hyaluronzuur.

Julie: gebruik + eigen ervaring:

Je kan het poeder eenvoudig mengen met een drankje naar keuze; water, fruitsap, thee, koffie, smoothie,… Het poeder is zéér fijn, dus als je het in je glas water giet zal het blijven drijven en snel aan elkaar klonteren.

Ikzelf giet het poeder daarom met een koffielepel in mijn mond en spoel dan door met wat water. De smaak is redelijk neutraal dus dat lukt perfect 😉 Aangezien ik het als aanvulling neem met andere supplementen, is 1 maatlepel/ koffielepel per dag voldoende en kan je met een pot zeker 8 weken verder. Mijn huid is egaler, stevig en gehydrateerd! De reden waarom ik het neem is natuurlijk ook voor het effect op de lange termijn… en ik ben ervan overtuigd dat ik er binnen 30 jaar heel wat jonger uit zal zien dan mijn leeftijdsgenoten 😊. Probeer het zelf!

*Niet voor veganisten/ vegetariërs

– https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33742704/
– https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34443468/
– https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32436266/
– https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6891674/
– https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30813433/
– https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34361586/
– https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28805671/

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
469 beoordelingen
× Gratis advies nodig?