Waarom moet je investeren in je gezondheid

waarom zou je investeren in je gezondheid

Je gezondheid is een investering, geen kost! Investeren in je gezondheid betekent voor je lichaam zorgen, zodat het voor jou kan zorgen. Maar waarom zou je investeren in je gezondheid? Ik geef je vier redenen!

Waarom is het zo belangrijk?

De oud-Griekse geneesheer Herophilus zei ooit: “Als gezondheid afwezig is, kan wijsheid zichzelf niet openbaren, kan kracht niet vechten, kan intelligentie niet worden toegepast, kan kunst niet gemaakt worden en wordt rijkdom nutteloos.” De betekenis van deze wijze woorden? Zonder een goede gezondheid, is de rest zinloos.

1. Investeren in je gezondheid = minder kosten in gezondheidszorg

Het leven is duur geworden, dat hoef ik je niet te vertellen. Gezondheidszorgkosten zoals medicijnen, doktersbezoeken, ziekenhuisopnames, … horen daar zeker ook bij. Zorg dragen voor je fysieke en mentale gezondheid doe je op elke leeftijd, liefst zo vroeg mogelijk al. Als we signalen van ons lichaam negeren en van onze gezondheid geen prioriteit maken, zullen we daar later spijt van hebben. En de portemonnee zal dat ook merken achteraf. Een goede levenskwaliteit hebben als we

ouder zijn, is van onschatbare waarde. Dus investeer tijdig in de juiste dingen! 😉

2. Investeren in je gezondheid = meer tijd met je dierbaren

Als je goed voor jezelf zorgt, pluk je daar op de lange termijn de vruchten van. Je zal meer kunnen genieten van quality time met je familie en vrienden. Breng die tijd ook écht met elkaar door; praat over fijne ervaringen, maak samen een lekkere maaltijd, speel een kaartspel, …

De vreselijke waarheid is wanneer je niet voor jezelf zorgt en ziek bent, hoe kan je er dan zijn voor je partner/ gezin/ vrienden? Het antwoord is dat je dat niet kunt. Dus zorg voor je lichaam en win tijd met je dierbaren.

3. Investeren in je gezondheid = ziektes voorkomen

Vandaag de dag vinden veel kwaaltjes en ziektes hun oorsprong in een slechte levensstijl. De voeding die je eet, hetgeen je drinkt, het al dan niet sporten of andere gewoontes zullen de komende jaren van invloed zijn op jouw gezondheid. Vandaag in je gezondheid investeren = het voorkomen en jezelf beschermen tegen toekomstige ziektes.

Consistent elke dag 30 minuten bewegen, gezonde voeding eten, voldoende slapen, stress beperken,… zijn de belangrijkste onderdelen van een gezonde levensstijl. Probeer zoveel mogelijk aan preventie te doen en je gezondheid te verbeteren zodat ziektes geen kans krijgen!

4. Investeren in je gezondheid = gelukkig gevoel

Heb jij ooit al iemand horen zeggen dat ziek zijn leuk is? Ik ook niet. Als je ziek bent, voel je je beroerd. Je kan niet uit het huis, je hebt geen energie, je hebt emotionele of fysieke pijn, … allemaal zaken die je gemoed naar beneden halen. Negatieve emoties zoals hiervoor beschreven, kunnen het lichaam schaden.

Het verband tussen “gelukkig” en “gezondheid” is niet ver te zoeken. Onderzoek toont aan dat gelukkig zijn niet alleen zorgt voor een beter gevoel, het verbetert ook onze algemene gezondheid. Geluk is gekoppeld aan een lagere hartslag en bloeddruk, evenals een gezondere hartslagvariatie. Opnieuw een reden dus om ziekte en de bijhorende slechte emoties te vermijden!

Een gezonde levensstijl vereist een enorme hoeveelheid discipline, inzet en toewijding.

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
484 beoordelingen
× Gratis advies nodig?