Insectenbeten, wagenziekte en andere zomerkwaaltjes

Muggenbeten kwaaltjes natuurlijke remedie

Tijdens je vakantie wil je optimaal genieten. Vakantieplannen of zomerse temperaturen brengen jammer genoeg soms kwaaltjes met zich mee. Misselijk na een lange autorit, sta je vol met muggenbeten of ben je geconstipeerd? Je bent niet alleen! Gelukkig bestaat er voor elk kwaaltje een natuurlijke remedie! 

Kwaaltjes oplossen met natuurlijke remedies

Insectenbeten

Een steek door bij of wesp kan behoorlijk pijnlijk zijn. Zelfs gevaarlijk voor degene onder ons die er allergisch op reageren. Ook vervelend aan insectenbeten is de jeuk die ermee gepaard gaat. Het klinkt gek, maar zelfs je kleren kunnen helpen om dit te voorkomen. Wespen/ bijen zijn dol op bloemetjes, ook degene die op je kleedje of hemd geprint staan. Draag neutrale kleuren en vermijd parfums met zoete geurtjes. Heb je wondjes van insectenbeten of jeukt het enorm? Probeer dan onze egyptian magic crème . 

Hielkloven / droge voeten

Met je blote voeten op het gras of in het zand. Héérlijk, als je voeten in goede conditie zijn. Als je last hebt van hielkloven, kan dit pijnlijk zijn. Je voeten hebben aan de hiel een heel harde, droge huid waar zelfs kloofjes kunnen ontstaan. Doordat vrouwen vaker sandalen, slippers of andere open schoenen dragen in de zomer is dit een heel vervelend kwaaltje om mee rond te lopen. Blijf hier niet mee lopen en ga ermee naar je arts/ medische pedicure. Je voeten doorheen het jaar én zeker in de zomer extra verwennen, kan dus geen kwaad. Probeerde je al onze voetencrème met calendula extract en shea butter?

Darmflora

Veel mensen hebben last van obstipatie tijdens hun vakantie. Je darmflora preventief ondersteunen, kan helpen. Een verstopping van het lichaam kan je voorkomen met enkele eenvoudige tips; voldoende bewegen, veel water drinken en vezelrijke voeding eten. Een trucje die in de volksmond ook vaak wordt gegeven is het eten van pruimen, peren en vijgen. Deze maken je stoelgang zachter en bevatten veel vezels. 

Wagenziekte

Veel gezinnen zullen dit jaar op reis gaan met de auto. Maar als je gevoelig bent aan wagenziekte, is het afleggen van een grote afstand echt geen pretje. Het is eigenlijk een bewegingsziekte die je ook in een boot of vliegtuig kan voelen. In de auto kan het helpen om vooraan te zitten of zelf bestuurder te zijn. In het vliegtuig kies je best een plekje aan de vleugel omdat je daar turbulentie het minst zal merken.  Kalmerende kruiden zoals citroenmelisse, gember, zoethout, kunnen ook de misselijkheid tegengaan

Zonneslag

Te lang in de zon zitten en te weinig drinken is het recept voor een zonneslag. Het zorgt ervoor dat je lichaam niet meer voldoende kan afkoelen met hoofdpijn, duizeligheid en braken tot gevolg. Wat te doen? Meteen verkoeling zoeken, veel water drinken en meteen een arts raadplegen! We kunnen er niet genoeg op aandringen, maar gebruik ook altijd een zonnecrème bij langdurige blootstelling aan de zon.

 

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
469 beoordelingen
× Gratis advies nodig?