Weemoedigheid: tips en behandelen met supplementen

ondersteuning van het centrale zenuwstelsel

Monday blues? De meeste mensen voelen zich op maandag wat minder in hun vel aangezien er alweer een nieuwe en waarschijnlijke drukke week op hen afkomt. Soms kan het je allemaal teveel worden en heeft dit ernstige gevolgen. Wist je dat er wereldwijd meer dan 350 miljoen mensen lijden aan een vorm van depressie? Gelukkig zijn er manieren om deze weemoedigheid te behandelen; medicatie, therapie, … maar ook supplementen kunnen jou helpen.

Welke supplementen helpen bij weemoedigheid?

Sint Janskruid is al eeuwen bekend

Deze geel gekleurde plant wordt al eeuwen gebruikt als geneeskrachtig kruid. Het wordt verwerkt in supplementen, maar ook te vinden als druppeltjes of zelfs in thee. Uit onderzoek blijkt dat het effect van dit kruid even effectief als Prozac kan zijn. Sint-janskruid helpt een positieve stemming te behouden. Bij ernstige weemoedigheid is bijhorende coaching en suppletie nodig. 

=> Ontdek ons product: Hyperphum

Triptofaan voor de aanmaak van serotonine

Dit is een aminozuur dat helpt bij de aanmaak van serotonine. Men neemt dit voedingssupplement voor slaap- en angststoornissen en zal in het algemeen jouw gemoedstoestand verbeteren. 

B-vitamines ondersteunen het mentale evenwicht

De B-vitaminen spelen een belangrijke rol bij de ondersteuning van het centrale zenuwstelsel en het mentale en psychische evenwicht. Ze zijn onmisbaar voor de synthese en werking van de neurotransmitters. Studies tonen hun belang bij overspanning en rusteloosheid. 

=> Ontdek ons producten: Be-relaxs en Nutri-B-complex

Cannabidol olie kan helpen 

(Medicinale) cannabis is alom in de pers. Eens de hennep olie in capsules zit, kan dit dagelijks gebruikt worden (zonder verslavend te zijn!) voor patiënten met chronische pijnen en/of ontstekingen, ernstige hoofdpijn, slaapproblemen, neurologische problemen, enzovoort.

=> Ontdek ons product: Cannacloefre

Enkele tips om weemoedigheid te verhelpen

  • Ga wat meer sporten: Bewegen zorgt ervoor dat je je gedachten loslaat en tal van goede stoffen aanmaakt in de hersenen.
  • Maak je darmen gezond! Wist je dat van de serotonine in de hersenen er 80% in de darmen wordt geproduceerd? Daarbij zorgen gezonde darmen ervoor dat er geen ongewenste stoffen in de bloedbaan komen.
  • Vermijd bepaalde voeding: suikers, chocolade, koffie, redbull, … het zorgt allemaal even voor een opkikkertje. Helaas komt na een piek ook een dalen.
  • Doe leuke dingen met leuke mensen: pep jezelf op aan de goede vrienden en familie om je heen. Zij willen jou er zeker doorheen helpen, wees dan ook niet bang hen om steun te vragen.

Ondersteuning van het centrale zenuwstelsel kan belangrijk zijn om van negatieve gedachten af te raken. Heb je nog specifieke vragen na het lezen van dit blogbericht? Aarzel niet ons te contacteren.

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
469 beoordelingen
× Gratis advies nodig?