Natuurlijke remedies bij angstgevoelens

Hoofdpijn aanvallen

Probeer één van onze vijf tips en ontdek hoe het jouw mentale state-of-mind kan helpen. Ontdek meer over de meest gekende natuurlijke remedies bij angst.  

Aromatherapie brengt rust

Door bepaalde essentiële oliën te verspreiden in een ruimte (bv. lavendel is rustgevend) creëer je een ontspannen sfeer. Sandelhout wordt al geur bijvoorbeeld vaak gebruikt bij meditatie. Kamille is ook een gekende geur, ideaal om een rustgevende en ontspannen sfeer te creeëren in een ruimte.

Sport helpt bij de aanmaak van het gelukshormoon

Aan sport doen is de meest natuurlijke remedie om angstgevoelens te overwinnen. Volgens onderzoek blijkt dat angst afneemt wanneer mensen regelmatig sporten. Sterker nog, onderzoeken tonnen aan dat dagelijks intensief bewegen een positief effect kan hebben bij een lichte tot matige depressie. “Loop jezelf gelukkig” is een quote die vaak wordt aangehaald om de positieve connotatie tussen sporten en het gemoed te verwoorden.

Slapen is goed voor je mentale welzijn

Gebruik het bed niet om tv te kijken of bladeren door sociale media, maar enkel waarvoor het is bedoeld: om in te slapen. Genoeg goede slaap houdt je hersenen gezond. Goed slapen is belangrijk om lichamelijk & geestelijk gezond te blijven. Heb je slaapproblemen? Bekijk dan zeker deze supplementen ter ondersteuning van een normale slaap.

Laat je masseren en geniet

Massage heeft positieve effecten. Ook op psychisch vlak heeft massage een diepe inwerking. Massage kan een goede remedie tegen angst zijn, zo blijkt uit steeds meer onderzoeken.

Doe aan yoga

Last van stress? Neem drie diepe ademhalingen na elkaar en zie hoe je je voelt. Alle poses waarbij je vooroverbuigt zorgen ervoor dat je centraal zenuwstelsel kalmeert. Dit zijn maar enkele natuurlijke remedies bij angst. Ken jij er nog? Deel ze gerust met ons door te reageren op onze blog.

natuurlijke remedies bij angst

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
468 beoordelingen
× Gratis advies nodig?