De schildklier ondersteunen

Schildklier ondersteunen

De schildklier bevindt zich vooraan in de hals. De schildklier produceert hormonen die een belangrijke rol spelen bij de stofwisseling. Daarnaast beïnvloedt de schildklier zowat alle vitale lichaamsfuncties. Lees hoe je dit orgaan kan ondersteunen.

De meeste klachten duiken op wanneer de schildklier te traag of te snel werkt. In beide gevallen heeft een slechte werking van de schildklier ook invloed op de vruchtbaarheid. Zeker iets om grondig na te gaan met je dokter als er op dat vlak problemen zijn*. 

Werking van de schildklier te traag*

Hypothyreoïdie is de term die wordt gebruikt wanneer de schildklier te traag werkt. Dat zorgt ervoor dat de verbranding trager verloopt en dus het gewicht toeneemt. Gekende klachten die hiermee gepaard gaan zijn; een gevoel van continue koude, vermoeidheid, haarverlies, droge huid, obstipatie of een verhoogde cholesterol.

Een trage schildklier kan het gevolg zijn van de ziekte van Hashimoto. Dit is een auto-immuunziekte waarbij lichaamseigen cellen worden afgebroken. Deze auto-immuunziekte komt vaker voor bij vrouwen. Enkel via bloedonderzoek kan hierover zekerheid gegeven worden. Jouw behandelende arts kan hiervoor medicatie voorschrijven (bv. levothyroxine ).

Werking van de schildklier te snel*

Bij een te snelle schildklierwerking gaat het lichaam in “overdrive” als het ware. Typische kenmerken zijn hyperactiviteit, nervositeit, snel gewicht verliezen en een gevoel van continue warmte.

Een andere auto-immuunziekte die hier vaak aan de basis ligt is de ziekte van Graves-Basedow. Een typisch symptoom van deze auto-immuunziekte zijn uitpuilende ogen. Deze auto-immuunziekte komt ook vaker voor bij vrouwen en wordt in eerste instantie behandeld met medicijnen. 

Hieronder geven we informatief mee hoe je de schildklier kan ondersteunen met onze supplementen. Ga altijd eerst ten rade bij je huisarts of gezondheidsprofessional.

De schildklier ondersteunen

Jodium+: Jodium is een essentieel element voor de productie van het schildklierhormoon en kan ook dankzij voeding worden opgenomen in het lichaam. Bijvoorbeeld in verse vis, zeevruchten, melkproducten en bepaalde groenten kan je jodium terugvinden. 

Thyrstim+: Thyrstim+ bevat L-Tyrosine, DL-Phenylalamine en blaaswier (= een natuurlijke bron van jodium). Dit supplement draagt bij tot een normale werking van de schildklier.

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
468 beoordelingen
× Gratis advies nodig?