Tips voor een goede nierfunctie

je nieren zuiveren

Onze nieren hebben enkele belangrijke taken om te vervullen zodat ons lichaam gezond blijft. Denk maar aan het verwijderen van afvalstoffen, het regelen van de bloeddruk en het aanmaken van hormonen die zorgen voor voldoende rode bloedcellen. Een verminderde nierfunctie kan dus allerlei klachten met zich meebrengen. Hoe herken je nierklachten en kunnen we onze nieren natuurlijk zuiveren?

Welke klachten krijg je als je nieren niet goed werken?

  • Opgezwollen voeten, benen en/of gezicht
  • Misselijkheid en futloosheid
  • Een hoge bloeddruk
  • Jeuk of andere huidklachten
  • Donkere urine of bloed in urine
  • Spierkrampen
  • Rugpijn

De klachten kunnen verschillen van persoon tot persoon. Via een bloedonderzoek kan men vaststellen of de nieren al dan niet goed werken. Te hoge waardes aan creatinine en ureum in het bloed zijn een signaal dat jouw nieren minder goed werken.

Daarna kan men via een urineonderzoek ook de waarde van eiwit in de urine nagaan. Bij een goede nierfunctie zit er géén eiwit in de urine. Indien dat wel het geval is, toont dat aan dat je nieren niet goed functioneren. Je nieren zuiveren kan een mogelijke oplossing zijn.

Als jijzelf of je gezondheidsprofessional hierna nog meer duidelijk wenst, kan er nog verder worden gekeken via een echo, een CT-scan of biopsie. Hiermee kan men nierschade nagaan en duidelijk in beeld brengen hoe groot de schade is. Naast een zwakke nierfunctie, nierschade of een nierontsteking komen nierstenen ook vaak voor.

Nierstenen voorkomen en behandelen

Veel mensen hebben in hun leven eens last van nierstenen. Naast enkele (aangeboren) ziektes, zijn een ongezond dieet en een ongezonde levensstijl, de oorzaak van nierstenen. In het algemeen zijn deze heel klein en kan je ze gewoon uitplassen of oplossen a.d.h.v. onderstaande middeltjes.

Grote nierstenen kunnen vastzitten in de urineleider waardoor urine niet meer goed wordt afgevoerd. Dat kan voor veel pijn zorgen. Er is vaak een behandeling nodig in het ziekenhuis om de grote nierstenen te verwijderen, als het niet lukt om zelf de steen uit te plassen. Ik geef je hieronder 9 tips om het vormen van nierstenen te voorkomen.

Hoe kan je nierstenen voorkomen? 9 tips ter preventie van nierstenen:

  1. Drink dagelijks voldoende water zodat je niet uitgedroogd geraakt.
  2. Voeg verse citroensap toe aan je water: water met vers citroensap is zuur en verhoogt het citraatgehalte in de urine, waardoor de vorming van nierstenen wordt vermindert. Een dagelijkse inname van verdund citroensap vermindert de vorming van nierstenen en lost calciumoxalaatkristallen op ( = het meest voorkomende bestanddeel van nierstenen ).
  3. Vermijd suikerhoudende dranken en voeding.
  4. Vermijd voedsel met een hoog purinegehalte zoals rood vlees, orgaan vlees en schaaldieren.
  5. Eet meer groenten en fruit.
  6. Kies voor volkoren producten ( brood, pasta, rijst ).
  7. Zoek naar voedselbronnen die rijk zijn aan calcium. Indien calcium-suppletie nodig zou zijn, kies dan voor calcium-citraat in plaats van andere vormen van calcium.
  8. Appelciderazijn bevat azijnzuur dat nierstenen kan oplossen. Naast het spoelen van de nieren, zou appelciderazijn ook de pijn verminderen die door de stenen wordt veroorzaakt.
  9. Vermijd chocolade, alcohol en koffie.

Het voordeel van je nieren te ondersteunen en zuiveren?

Zoals hierboven vermeld zijn er heel wat klachten die kunnen wijzen op slecht-werkende nieren. Nieren die wél goed werken zorgen voor het wegspoelen van afval en gifstoffen en voorkomen zo mogelijke infecties, verkleinen het risico op blaasproblemen, voorkomen nierstenen, corrigeert een hormonale disbalans, vermindert het een opgeblazen gevoel én voorkomt het huiduitslag zoals acne, eczeem,…

Daarnaast verbetert, het zuiveren van je nieren, het vermogen om bepaald voedsel te verwerken, voedingsstoffen op te nemen uit je voedsel en om te zetten in energie, waardoor vermoeidheid zal verminderen. Je nieren zuiveren, ook beter gekend als een detox, is ontworpen om de nierfunctie te ondersteunen. Toch is een detox niet voor iedereen, zeker als je een nierziekte of andere klachten hebt. Praat hierover met je gezondheidsprofessional en vraag advies over hoe je eventueel je nieren kan ondersteunen.

Je nieren op een natuurlijke manier zuiveren kan je doen door middel van een drankje, voedingsmiddel, supplement of aanpassingen in je levensstijl.

7 krachtige voedingsbronnen die je nieren zuiveren;

  • Javathee, berk, selder, peterselie en jeneverbes ondersteunen het natuurlijke mechanisme voor lichaamszuivering.
  • Kidney bonen lijken niet alleen op de nieren, maar verwijderen ook afval en gifstoffen uit de nieren. Ze zijn rijk aan vitamine B, vezels en verschillende mineralen die helpen de nieren te zuiveren en de functie van de urinewegen te stimuleren.
  • Jeneverbes is goed voor de gezondheid van de nieren.
  • Watermeloen hydrateert en reinigt de nieren. Het is ook rijk aan lycopeen, dat zorgt voor goed-functionerende nieren.
  • Guldenroede draagt ​​bij aan normale urinaire eliminatiefuncties.
  • Paardestaart biedt ondersteuning van de normale functie van nier en urinewegen én het ondersteunt het behoud van een normale nierfunctie.
  • Bessen zijn rijk aan antioxidanten en hebben een beschermend effect op lichaamscellen die op dagelijkse basis vechten tegen inflammatie en oxidatieve stress. Studies focussen vooral op de blauwe bessen en veenbessen voor een goede nierfunctie.

Neem je nu klassieke vochtafdrijvers of vochtafdrijvende middelen die ervoor zorgen dat je meer vocht uitplast dan dat je inneemt? Wist je dat deze vooral je nieren ondersteunen? Ondersteun je nieren op een natuurlijke én veilige manier! Kies voor Nirstim+. Nirstim+ bevat een combinatie van verschillende plantenextracten die kunnen bijdragen tot de ondersteuning van lichaamszuivering.

  • Nirstim+ supplement
    Nirstim+ (60caps)
    32,00
  • Detoxforte+ supplement nutri-bel
    Detoxforte (60caps)
    63,00

De informatie op onze blog is louter informatief. Onze tips of adviezen die we in de blogartikels meegeven, vervangen in géén geval het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij klachten of ziekte steeds uw behandelende gezondheidstherapeut/ arts of apotheker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat onze klanten zeggen
479 beoordelingen
× Gratis advies nodig?