Zijn de supplementen geschikt voor vegetariërs en veganisten?

Nutri-Bel heeft een ruim aanbod veggie supplementen

Ja, het merendeel van ons assortiment voedingssupplementen is geschikt voor vegetariërs en veganisten. U kan dit gemakkelijk raadplegen op de productpagina’s door te kijken naar het rubriekje ” Geschikt voor vegetariërs/ veganisten ” . Hier staat altijd “ja” of “neen” bij aangeduid. 

Neem contact met ons op indien u hierover meer vragen hebt.

Waar vind ik vegetarische supplementen? Bij Nutri-Bel !

Er zijn al heel wat voedingssupplementen te vinden die geschikt zijn voor vegetariërs en met andere woorden dus geen dierlijke bestanddelen bevatten. Deze supplementen zijn specifiek bedoeld om bepaalde voedingsstoffen aan te vullen die vegetariërs en veganisten soms niet voldoende binnenkrijgen via hun maaltijden.

Vroeger waren praktisch alle capsules vervaardigd van gelatine. Gelatine is een eiwitproduct dat uit slachtafval (huiden en botten van runderen en varkens) wordt gehaald. Het is dus logisch dat vegetariërs en vegans ervoor kiezen om gelatine te vermijden. Een volwaardige vervanger vinden was dus essentieel voor deze doelgroep.

Gelukkig is er de laatste decennia een evolutie gestart in de supplementenwereld waarin men op zoek is gegaan naar een plantaardig alternatief. Vegicaps zijn capsules die gemaakt worden van HPMC en ook tabletten kunnen ermee worden ‘gecoat’. Hydroxypropylmethylcellulose ( = HPMC) is door de Europese Unie onder het nummer E464 toegestaan als een toevoeging aan voedsel en medicijnen. Dus ook in medicatie kunt u de stof terugvinden onder ‘hypromellose’. HPMC wordt tegenwoordig overal ter wereld gebruikt voor de plantaardige capsules van voedingssupplementen. Veel van onze supplementen zijn nu verwerkt in de HPMC capsules ipv gelatine zoals het vroeger was.

Net zoals andere capsules is HPMC tegen warmte en vochtige omstandigheden bestand. HPMC is veilig, 100% plantaardig, lossen goed op in de maag en heeft van zichzelf geen enkele uitwerking op het lichaam.

Wilt u hier meer over lezen? Bekijk het blogberichtje Vegicaps zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten