Zijn de verpakkingen recycleerbaar?

Nutri-Bel supplementen en Het Groene Punt

Logo Het Groene Punt - Verpakkingen van Nutri-Bel bevatten het Groene Punt logo

Onze voedingssupplementen worden op een 100% veilige manier verpakt door onze Belgische fabrikant. Op de verpakkingen zelf kan je het icoon terugvinden genaamd ” Het Groene Punt “. Het Groene Punt op een verpakking geeft aan dat de onderneming die het verpakte product op de markt brengt een financiële bijdrage levert aan de selectieve inzameling, sortering en recyclage van huishoudelijke verpakkingen.

Nutri-Bel natuurlijke verzorgingsproducten

Op onze natuurlijke verzorgingsproducten kunt u het ICADA-logo terugvinden. ICADA is een zuiverheidskeurmerk waarmee wordt gegarandeerd dat het product uitsluitend bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Alleen authentieke natuurlijke cosmetica bedrijven met een natuurgerichte bedrijfsfilosofie worden toegelaten bij ICADA. Dit logo heeft dus niets te maken met het recycleren hiervan. Het hoort thuis bij het PMD.

Vitamines duurzaam aan huis geleverd

In de grotere, breekbare pakketjes maken we gebruik van chemisch neutrale luchtkussenfolie of opvulmateriaal. Het opvulmateriaal dat we hiervoor gebruiken is gemaakt van 100% gerecycleerd polystyreen. Dit breekt af in aanwezigheid van micro-organismen die doorgaans aanwezig zijn in aarde, water en vuilnisbelten. Dit opvulmateriaal vermindert dus aanzienlijk het grondstoffenverbruik, maar biedt wel dezelfde afdoende bescherming tegen schokken.

We maken ook gebruik van ecologische verpakkingen, milieuvriendelijk verpakkingstape met natuurrubberlijm,… Op die manier komen de voedingssupplementen of andere producten in perfecte staat en zo duurzaam mogelijk bij u thuis aan.