Kan je onze tabletten slikken of kan je erop kauwen?

Nutri-Bel heeft een ruim assortiment supplementen in tabletvorm

Het assortiment voedingssupplementen bevat allerlei verpakkingen; capsules, poeder, siropen en ook tabletten. U kan dit gemakkelijk raadplegen op de product pagina’s door te kijken naar het rubriekje Verpakking”. Aanbevolen is om de tabletten te slikken en door te spoelen met een groot glas mineraal water. De tabletten in ons supplement-gamma zijn dus geen kauwtabletten. 

Is er een verschil in kauwtabletten of niet?

Een tablet is ontwikkelt om in zijn geheel te worden doorgeslikt. Eenmaal de tablet in de maag terechtkomt, neemt het water op. Daardoor zwelt de tablet op en valt het uit elkaar. Als het uit elkaar valt, lost het medicijn of supplement binnen een tijdsperiode op, wordt het in de bloedbaan opgenomen en beweegt het verder door het lichaam. Sommige mensen kauwen liever op tabletten of malen ze fijn in een vijzel om te mengen met hun voedsel. Wees hier in het geval van medicijnen voorzichtig mee, want dit kan toe leiden dat het geneesmiddel niet goed werkt.
Sommige tabletten hebben ook een speciale beschermende laag, een enterische coating genaamd, die is “ontworpen” om te voorkomen dat deze in de maag uit elkaar vallen. De coating zorgt ervoor dat de tablet in plaats daarvan in de dunne darm uiteenvalt. Als u op een enterisch omhulde tablet kauwt, wordt het medicijn of supplement niet goed opgenomen en is het medicijn mogelijk niet meer zo effectief.
Bij tabletten die zijn bedoeld om op te kauwen, staat dit duidelijk op de verpakking vermeld. Dit komt vaak voor bij geneesmiddelen voor jonge kinderen.

Neem contact met ons op indien u hierover meer vragen hebt.