Natuurlijk remedie tegen hoofdpijn?

Pak hoofdpîjn aan

Wat is de oorzaak en is er een oplossing?

Hoofdpijn zal meestal een probleem ergens anders in het lichaam aanduiden. Spierspanning in de nek en schouders, een allergische reactie op voedsel, … zijn dikwijls de oorzaak.

Wat zijn de belangrijkste oorzaken?

  • Stress: een rustige zit- of lighouding met gesloten ogen is een goede manier om hoofdpijn te verlichten wanneer je je gestresseerd voelt.
  • Voeding: het eten van sinaasappels, kaas en chocolade of het drinken van koffie en alcohol kunnen migraine veroorzaken.
  • Vermoeide ogen: te lang achter je laptop werken kan zorgen voor vermoeide ogen en daardoor hoofdpijn en migraine veroorzaken. Neem regelmatig een pauze!
  • Oververmoeidheid: luister naar je lichaam en las een extra pauze in, neem een snipperdag, … want oververmoeidheid kan chronische hoofdpijn als gevolg hebben.

Andere oorzaken

  • Spierspanning
  • Ziekten en infecties
  • Depressie

! Bij lang aanhoudende of terugkerende hoofdpijn raadpleeg een gezondheidsspecialist.

Wat kan jou helpen?

Moederkruid is een natuurlijke remedie tegen hoofdpijnaanvallen. Je neemt dit best al voorhand in en niet wanneer je last hebt van een aanval. Ons supplement Feverphew+ bevat 500 mg moederkruid en met 2 capsules per dag kan je migraine drastisch verminderen of zelfs volledig bannen.

Van vitamine C en B ( vooral vitamine B3 ) en het mineraal magnesium wordt gezegd dat ze migraine aanvallen helpen voorkomen én symptomen verlichten.

Gezondheidsweetje

Groenten die helpen om hoofdpijn te verlichten zijn; wortels, selderij, bieten, komkommer, spinazie en peterselie. Deze zijn uiteraard het meest effectief als je ze perst en dan opdrinkt als een lekkere smoothie of sapje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *