Preventie bij hart- en vaatziekten

Hart- en vaatziekten

Iedereen kan een hart- of vaatziekte krijgen. Risicofactoren, zoals een hoge bloeddruk of hoog cholesterol verhogen die kans. Hart- en vaatziekten of cardiovasculaire aandoeningen ontstaan veelal door het dichtslibben van slagaders en tasten zo de werking aan van organen zoals de hersenen, de longen en het hart zelf. Cardiovasculaire aandoeningen zijn wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak, zo blijkt uit gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Cijfers in België

Ook in Vlaanderen zijn de cijfers overduidelijk: meer dan 1 op 3 sterfgevallen in Vlaanderen is te wijten aan hart- en vaatziekten. Trouwens “silent inflammation” zou volgens recente studies de oorzaak zijn van alle degeneratieve ziektes (hart- en vaatziekten, diabetes, …). En dus is het innemen van natuurlijke ontstekingsremmers zoals onder andere Curcumaxan, Zibborryn en Marine-3 de beste preventie.

Wist je dat er verschillen zijn tussen mannen en vrouwen in het ontstaan van hart- en vaatziekten? Hormonen spelen een grote rol en bij vrouwen zijn de signalen bij een hartinfarct vaak minder duidelijk. Als vrouw heb je te maken met veel schommelingen in de hormonen tijdens de menstruatiecyclus, een zwangerschap of de overgang. Deze veranderingen kunnen van invloed zijn op het ontstaan van hart- en vaatziekten. Gemiddeld krijgen vrouwen zo’n 7 tot 10 jaar later hartklachten dan mannen. Vrouwelijke hormonen zouden hen beschermen tot de overgang.

Enkele voedingssupplementen die het hart- en vaatstelsel ondersteunen;

Cardiofixx

Cardiofixx is een samenstelling van plantenextracten voor de ondersteuning van de hartfunctie. Recente studies tonen de invloed van de meidoorn op het cardiovasculaire stelsel.

CoenzymQ100

Wetenschappelijk onderzoek toont de rol van Q10 voor optimalisering van het cardiovasculair systeem en ter ondersteuning van neurodegeneratieve processen.

Q10-complex+

Q10 ondersteunt de organen en weefsels die het meest energie nodig hebben (hart, spieren, hersenen). De synergetische werking optimaliseert de energievoorziening bij fysieke inspanning, vermoeidheid en ondersteunt de cel functie in het algemeen én hart- en vaatziekten in het bijzonder.

 

Wenst u meer informatie of advies na het lezen van dit blogbericht? Neem zeker contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *